Linguapraesidium 2021-2022
Linguapraesidium 2021-2022
Elissa Wuyts - Praeses
Elissa Wuyts - Praeses
Allerliefste mensen, ik heb de enorme eer om het allerliefste mensje voor te stellen: onze lieftallige praeses Elissa! Net als een ridder uit haar thesis over ridderromans vecht ze dapper voor Lingua en trotseert ze met een oogverblindende glimlach alles wat op haar pad komt. En als je denkt dat ze daarmee genoeg heeft, heb je het grondig mis! Ze staat nog eens voor iedereen klaar: een goeie babbel, een hippe dansbattle in de sali, een Hamilton sing-along, … je kan echt voor alles bij terecht! Ze zingt, ze lacht, ze danst, maar bovenal: ze glanst! Wat zal deze topdame nog meer bereiken? Ik wacht alvast in volle verwondering af!
Simone Lasure - Vice-Praeses
Simone Lasure - Vice-Praeses
Tromgeroffelll! Vandaag stel ik iedereen voor aan een megafantastische Linguaan, ook wel bekend als Simone. Na een jaar als media en financiën neemt Simone dit jaar de functie van vice-praeses op zich, en wooow wat doet ze dit goed! Dat deze sociale vlinder ook op andere vlakken uitblinkt, zal ik niet langer voor jullie geheim houden. Naast een flinke talenknobbel heeft ze ook nog een grote passie voor reizen, Korea en Mac-‘n-cheese (mmmm), what’s not to love? Zin in een tof feestje of ben je gewoon kei benieuwd om dit multitalent te ontmoeten?? Twijfel niet en sla eens een babbeltje met haar!
Jade Dewitte - Quaestor & Reis
Jade Dewitte - Quaestor & Reis
Lieve vrienden, wat staat er toch een prachtgriet op deze foto! Jade is dit jaar onze quaestor en dus een belangrijke steun om Lingua recht te houden. Die steun geeft ze niet enkel in de vorm van rekensommetjes en geld, ze zal ook altijd voor iedereen klaarstaan. Wil je eens goed gaan dansen? Jade staat klaar! Moeten uw frustraties eruit? Daar is Jade weer. Heb je een knuffel nodig of wil je foto’s van schattige katten? 3 keer raden, Jade is van de partij! En dit, dit is dan nog niet eens alles. Naast geld tellen, gaat ze ons dit jaar met haar prachtig Duits door Wenen en Praag gidsen en ons omtoveren tot groene reizigers. Nu begrijp je wel waarom ik zei dat ze een topgriet is he!

Mick Vanhemel - Cultuur
Mick Vanhemel - Cultuur
Dames en heren, een daverend applaus voor Mick Vanhemel, a.k.a. Magic Mick! Deze cultuur heeft veel theater- en podiumervaring als goochelaar, en is dus uitermate geschikt voor zijn functie. Ook zijn filmkennis en zijn talenten als pianist dragen daaraan bij. En aan taalkennis ook geen gebrek: student Nederlands-Frans (met Frans als moedertaal na een paar glaasjes) met daarnaast een vlotte beheersing van het Spaans, Duits, Hebreeuws, Afrikaans en natuurlijk het exotische Limburgs. Maar ook in het Nederlands weet hij je altijd te verrassen met een weetje of een van zijn out-of-the-box bedenkingen. Aarzel dus niet om een gesprek met hem aan te knopen in de Sali (en check eens bij de Jean als hij daar niet is)! Sociaal, talig en cultuurbewust; wat moet een praesidiumlid van Lingua nog meer hebben?
Eva Houbrechts - Cultuur
Eva Houbrechts - Cultuur
Maak kennis met de Kempische en immer goedlachse Eva Houbrechts. Haar sociale en administratieve vaardigheden die ze verworven heeft bij de scouts, maken van haar hét geknipte praesidiumlid. Laten we daar ook aan toevoegen dat 'scènes' op de 'bühne' haar niet 'effrayeren', wat ze als gedreven 'schouwspeler' meermaals bewezen heeft. De gallicismen en germanismen in de vorige zin verraden ook meteen haar talencombinatie. Cafépraatjes met Eva verlopen dan ook moeiteloos in de drie landstalen. Met dat alles in de vingers vormt zij een onmisbare schakel binnen het cultuurteam en bij uitbreiding binnen dé cultuurclub van 't Stad.
Lena Grondelaers - Cultuur
Lena Grondelaers - Cultuur
Deze introductie gaat nog niet eens 1% weergeven hoe een fantastisch persoon Lena Grondelaers is. Sommigen zullen haar al kennen als de cultuur van Lingua. Gelukkig voor jullie doet ze dat dit jaar nog eens,met minstens evenveel enthousiasme! Lena zegt geen nee tegen een goed feestje en je zal ze daarom vaak als één van de laatste in de Sali terugvinden! Als je haar daar niet ziet is ze misschien even naar de Jean voor iets te veel frietjes. Als je het lief vraagt mag je er misschien wel eentje meepikken. Hiernaast is Lena ook een muziekaal talent! Lena geeft je kippenvel aan de piano, maar maakt ook fantastische mixen van verschillende nummers. 'The office theme song' gemixt met 'Take on me' is een banger van formaat! Maar in conclusie ga zeker eens dag zeggen tegen deze geweldige griet als je haar tegenkomt! Je gaat er geen spijt van hebben.
Sarah-Lynn Clerckx - P.R. & Feest
Sarah-Lynn Clerckx - P.R. & Feest
Dit jaar vertegenwoordigt Sarah-Lynn, aka SL of baddie voor de vrienden, PR en Feest binnen Lingua. Ons mama PR heeft zich in twee jaar al onmisbaar gemaakt in ons praesidium! Op elk evenement is ze een vurige vonk van vrolijkheid en een warme walm van wilskracht. Naast het praesidium heeft SL nog een waaier aan talenten: zo brengt ze op elke cultinaire avond de meest aangrijpende gedichten, vertolkt ze op een meesterlijke wijze grote rollen in de televisiewereld. Als je denkt dat haar goede kwaliteiten hier al zouden stoppen, heb je het goed mis. Ze is namelijk een goede vriendin die altijd voor je klaarstaat en de griet met de beste djènsmoefs aan deze kant van de Schelde. Kortom, in een jaar PR met Sarah-Lynn heb ik alvast zeker zin!
Pieter Fransen - P.R.
Pieter Fransen - P.R.
De volgende persoon die we aan jullie willen voorstellen is ondertussen al een onmisbare schakel binnen Lingua geworden. Hij is een echte vaste waarde. We hebben het over niemand minder dan Pieter Fransen! Of, hoe we hem ook wel durven noemen: papa PR. Al bijna drie jaar vervult hij de functie van PR als geen ander. Er is geen sponsor die Pieter niet rond zijn vinger kan winden. Met dat charmante Kempische accent en zijn altijd vrolijke en sympathieke karakter wint hij zo het hart van iedereen dat hem leert kennen. Je kan altijd bij hem terecht voor een goede babbel, om gewoon wat te zeveren of voor een goeie avond. En als dat je nog niet overtuigt dan zullen zijn waanzinnige breakdance-moves je wel met je mond vol tanden zetten. Het is zo gek dat je het bijna geen dansen meer kan noemen. Dus nogmaals, dames, heren en personen: Pieter Fransen!
Axel Goos - P.R. & Financiën
Axel Goos - P.R. & Financiën
Axel, ook wel bekend als de held van de Kempen die een elfsprong overleefde. Hij staat altijd klaar voor z’n makkers (en zn Maes), studeert Engels-Duits en speelt graag League of Legends. Verder is hij super spontaan, dus als je hem ziet in de Sali sla er dan zeker een praatje mee. Een babbel met Axel heeft twee voordelen: 1) het is gewoon gezellig 2) je breidt er je woordenschat mee uit (ik toch in ieder geval). Zijn bijzondere talenten zijn ppt’s maken en quizzen hosten. Kortom: Axel is een spontane multi-getalenteerde man, Carry Goossens is er niets bij.
Eva Nijborg - Feest & Ontspanning
Eva Nijborg - Feest & Ontspanning
Ziehier Eva Nijborg. Deze spontane verschijning is onze Feest en ontspanning. En dat zijn twee functies die haar helemaal op haar lijf geschreven zijn. Ze is een echt feestbeest vol energie waar je gewoon hoe dan ook een fantastische tijd mee beleven zal. Die aanstekelijke energie en humor steekt ze dan ook in al haar opdrachten en evenementen. Je bent verzekerd dat een activiteit die door Eva is georganiseerd sowieso geweldig is. Eva is niet alleen feestbeest maar ook een geweldige persoon waar je ook gewoon een rustige babbel mee kan slaan en mee kan lachen. Ze staat ook bekend om haar immer stijlvolle roze outfits en heeft daarom ook de fantastische bijnaam “The Pink Panther.”
Louke Boom - Feest & Sport
Louke Boom - Feest & Sport
Aandacht, aandacht! Zet jullie allen even schrap, want ik sta op het punt jullie de luidste stem maar ook de grootste teddybeer van het praesidium voor te stellen: Louke Boom! Deze fijne kerel en trotse Limburger maakt sinds dit jaar deel uit van het Linguapraesidium en neemt de functies sport & feest op zich. En hoe goed hij dat doet?! Op de feestjes kan je hem herkennen aan zijn legendarische outfits. Nog makkelijker vind je hem echter terug langs de zijlijn van de sportwedstrijden, als de fanatiekste supporter en uitermate professionele bondscoach van Lingua. Louke is echter van veel markten thuis, want in het weekend verdient hij zijn centjes als souschef in een restaurant. Dat talent is zeker al van pas gekomen binnen Lingua. Wat velen echter nog niet weten, is dat Louke ook een fenomenaal quizzer is. Hij kan je dus ook blijven verbazen met de gekste feitjes. Maar… bovenal is Louke vooral een goede vriend en een trouwe rots in de branding. Onmisbaar binnen Lingua dus!
Soetkin De Kock - Tutor & Opifex
Soetkin De Kock - Tutor & Opifex
Wat suiker… Wat zout… En dingen waar je van houdt… De juiste ingrediënten voor het creëren van perfecte kleine meisjes. Maar professor Utonium voegde per ongeluk… helemaal niets toe! Het resultaat: Lingua’s Tutor en Opifex, Soetkin (Soepkip voor de vrienden) De Kock! Trotse inwoner van Oilsjt, Lingua’s wandelende apotheek en het zonnetje van het praesidium. Bij Soetkin kun je altijd terecht voor een toffe babbel of een diep gesprek, zowel zat als nuchter! Ook als je met problemen of vragen zit, wacht dan zeker niet met haar aanspreken. Want als er iets is waar Soetkin niet tegen kan, dan zijn het wel problemen of vragen. Meer op je gemak en meer gehoord zal je je nog nooit gevoeld hebben. Het lijkt misschien niet dat Soetkin superkrachten heeft, maar haar onuitputtelijke enthousiasme en grenzeloze vriendelijkheid hebben al vele situaties van de ondergang gered!
Aline Debie - Media
Aline Debie - Media
Hier is ze, ons Aline, een creatieve duizendpoot die vol verrassingen zit. Aline maakt al jaar en dag deel uit van Lingua en is dan ook niet meer weg te denken van onze activiteiten. Op feestjes spot je haar meestal met een fototoestel, dat altijd gereed staat om elk plezant moment van de avond vast te leggen. Naast een OG Media binnen Lingua is Aline ook gepassioneerd door film. Mocht je haar schitterende kortfilm nog niet gezien hebben, dan staat je nog een heuse ervaring te wachten. Daarnaast speelt ze ook Accordeon, een feit waar Luc Steeno zelfs een liedje over heeft geschreven. Of was het de Franse zanger Christophe die een ode aan Aline bracht? Als dat nog niet genoeg was allemaal, dan moet je weten dat Aline tegenwoordig ook een musical schrijft en produceert, samen met andere studenten. Zeg op het volgende feestje dus niet zomaar Ad Fundum tegen Aline, maar Ad Fundum: De Musical! Amai, is er eigenlijk iets dat deze creatieveling niet kan?
Jordan Thijs - Media & Schachtentemmer
Jordan Thijs - Media & Schachtentemmer
Deze knapperd hier is Jordan! Schachtentemmer, media, stuver, drag queen enthousiast, acteur in een musical?!, je noemt het maar op. Jordan doet het allemaal en meer! Dit feestbeest is bovendien een bron van informatie over popcultuur en film. Jordan is zeker en vast een niet te missen fenomeen op alle Lingua activiteiten! Kortom, Jordans enthousiasme kan je heel hard voelen (that’s what she said 😉 ). Zoek hem dus zeker maar eens op tijdens een van de volgende evenementen. O en liefste schachten? Vergeet niet: Schachten solidair!
Wannes Wille - Scriptor & Ab-Actis
Wannes Wille - Scriptor & Ab-Actis
Graag stel ik aan jullie voor: Wannes Wille! Naast zijn radiante glimlach en haar zoals Liberace’s, zal hij onder ons beter gekend staan als “Moeke Lingua,” want, jawel, deze charmante kerel heeft dit jaar de functies Scriptor en Ab-Actis op zichzelf genomen! Voor ik verder ga met deze Ruddervoordse topper voor te stellen raad ik jullie aan even iets vast te houden, want omvergeblazen worden door dit manusje-van alles is niet te vermijden! Een musical maken? Films monteren? Ieders dag maken met fantastische schrijfsels en opbeurende aankondigingen? Hij doet het állemaal, en ook nog eens nuchter! U hoort het goed, op elk deugddoend feestje in de Sali zal je hem enkel met water aantreffen (tot het moment dat ze beslissen er thee te verkopen, it’s his weakness).
Sara Breugelmans - Cantor
Sara Breugelmans - Cantor
Zie hier onze hoogsteigen Limburgse parel, een echte ster in de geschiedenis van Lingua: Sara Breugelmans! Deze fantastische griet stond vorig jaar aan het roer van onze geliefde club. Deze Prosenior sleepte haar praesidium en alle Linguanen met tonnen creativiteit en enthousiasme door het speciaalste jaar dat moeke Lingua ooit meemaakte. We waren dan ook suuuperblij dat zij ons nóg een jaar wilde blijven vergezellen. Hou je vast aan de takken van de bomen, want op de eerstvolgende cantus is het feesten en zingen geblazen met een cantor zoals zij. “Waarom ken ik die geweldige meid nog niet?”, zullen sommigen onder jullie denken. Sara is momenteel nog tot in januari Berlijn op stelten aan het zetten op haar Erasmusavontuur. Wanneer ze terugkomt zullen jullie het alvast snel weten, want op die dag zal de zon schijnen en roept de wind zachtjes: “Rot op hè!”

Start typing and press Enter to search