Sara Breugelmans - Praeses
Sara Breugelmans - Praeses
Met trots mag ik u onze praeses, jawel Sara Breugelmans, voorstellen. Deze Limburgse furie kwam zo’n anderhalf jaar geleden aankloppen bij Lingua, en al snel wist iedereen deze griet niet zomaar your girl next door is. Sara is altijd te vinden op een goed feestje en gaat regelmatig langs op een cantus, maar met haar groot hart voor cultuur kan je haar ook wel eens vinden in een theaterzaal. Ze laat iedereen in Lingua thuis voelen. Als Feest en Sport stond ze vorig jaar altijd enthousiast gereed om de cocktails klaar te maken of om langs de zijlijn van het sportveld te gaan staan. En ik verzeker u dat ze dit jaar even gewijd zal zijn aan haar praeses-schap!
Elissa Wuyts - Vice-Praeses
Elissa Wuyts - Vice-Praeses
Ik wil jullie graag voorstellen aan deze OG-Linguaan. Met zo goed als drie jaar ervaring binnen Lingua is het dan ook niet meer dan normaal dat zij nu de functie vice-praeses op zich mag nemen. Voor ik verder ga met deze topgriet voor te stellen raad ik jullie aan even iets vast te houden, want omvergeblazen worden door haar persoonlijkheid is niet te vermijden! Op elke activiteit zal je haar met een stralende glimlach ieders dag zien opfleuren. Na een jaar nuchter de kassa met hart en ziel bewaakt te hebben als Financiën is deze Heist-op-den-Bergse schone er ook terug helemaal klaar voor om goed deirm te gaan op de feestjes! Als je ze niet kan vinden in de Sali, is het mogelijk dat ze aan het genieten is van een goed frietje in de Jean. Voor de casanova’s onder jullie: she’s still single guys!
Jade Dewitte - Quaestor & Reis
Jade Dewitte - Quaestor & Reis
Als er ooit een jaar is geweest om met Lingua mee op reis te gaan, dan is het 2021 wel! Hoe kan het ook anders, als het tripje gepland wordt door niemand minder dan ons Jade. Naast het organiseren van onze reis, neemt zij komend jaar ook de rol van Quaestor op zich. Jade lijkt misschien verlegen als je haar ontmoet, maar niets is minder waar. Ze is namelijk een echt feestbeest, die tegelijkertijd ook heel gepassioneerd is over veel dingen. Haar passies zijn onder andere reizen (gelukkig maar), haar katten Floortje en Felice, rondsluipen in haar pyjamabroek en kaptrui, en urenlang praten over vanalles en nog wat. Kortom: Jade is de gezelligheid zelve, een goede vriendin waar je altijd bij terecht kan voor een babbeltje of een dansje. Neem wel altijd een boekje mee als je met haar afspreekt, want haar gouden uitspraken zullen ooit ongetwijfeld nog geld opleveren!
Mick Vanhemel - Cultuur
Mick Vanhemel - Cultuur
Dames en heren, een daverend applaus voor Mick Vanhemel, a.k.a. Magic Mick! Deze cultuur heeft veel theater- en podiumervaring als goochelaar, en is dus uitermate geschikt voor zijn functie. Ook zijn filmkennis en zijn talenten als pianist dragen daaraan bij. En aan taalkennis ook geen gebrek: student Nederlands-Frans (met Frans als moedertaal na een paar glaasjes) met daarnaast een vlotte beheersing van het Spaans, het Engels en natuurlijk het exotische Limburgs. Maar ook in het Nederlands weet hij je altijd te verrassen met een weetje of een van zijn soms bizarre bedenkingen. Aarzel dus niet om een gesprek met hem aan te knopen in de Sali (en check eens bij de Jean als hij daar niet is)! Sociaal, talig en cultuurbewust; wat moet een praesidiumlid van Lingua nog meer hebben?
Eva Houbrechts - Cultuur
Eva Houbrechts - Cultuur
Dames en heren, de volgende persoon die ik graag op het podium zou roepen, is Eva! Geef haar een daverend applaus!! Dat zijn woorden die haar zeker en vast niet onbekend zullen zijn. Want naast haar grote liefde voor toneel, is haar talent ervoor minstens even groot. Daarom zijn wij ongelooflijk gelukkig met iemand zoals Eva als één van onze nieuwe Cultuur’s. Niet enkel om haar talenten weliswaar. Eva is ook één van de meest enthousiaste en lieve mensen die je ooit zal tegenkomen. Haar deur staat altijd open voor iedereen die zin heeft in een babbeltje of een knuffel, of voor zij die zin hebben in een goede voordrink. Eva is zeker niet vies van een feestje, maar kan ook genieten van een rustig avondje rond het kampvuur. Zolang het zomer is en ze met haar vrienden kan zijn, geniet ze met volle teugen. Kortom: onze Eva is misschien niet de grootste van de hoop, maar aan talent, persoonlijkheid en pit komt ze zeker niks tekort!
Lena Grondelaers - Cultuurt
Lena Grondelaers - Cultuur
Hou je allemaal vast, want ik ga jullie een knaller van formaat voorstellen. Lena is een topgriet, geboren voor haar functie cultuur. Al van kleins af aan gaat ze naar theater- of dansvoorstellingen kijken. Je zal haar niet enkel in de tribune vinden, want soms staat ze zelf ook op de planken met haar piano en haar microfoon. Als je haar niet in het theater kan vinden, moet je zeker eens in de Sali, de Komida of de Jean gaan kijken. Lena geniet altijd van lekker eten en goed gezelschap. Ze staat open om nieuwe mensen te leren kennen dus aarzel niet om met haar een babbeltje te slaan. Zeker als je op Matteo Simoni lijkt, zal ze meteen in de wolken zijn van jou.
Sarah-Lynn Clerckx - P.R.
Sarah-Lynn Clerckx - P.R.
De functie Public Relations zal uitgeoefend worden door iemand die onmisbaar is geworden binnen Lingua: ons Sarah-Lynn! Flawless acteren, een stem uit de duizend, prachtige poëzie schrijven, … Ze bruist van het talent en toont voortdurend haar grote passie voor hetgeen ze doet. Buiten een creatieveling is Sarah-Lynn ook een echte sociale vlinder met het hart op de juiste plaats. In de zomer vind je haar meestal terug op festivals of op actieve reizen, vergezeld door haar vrienden waarvoor ze altijd klaar staat. Maar bovenal geniet Sarah-Lynn nog het meest van de kleine dingen in het leven. Geef haar een goed boek en een stralende zon, en haar dag is compleet. Haar motto? “Live and let live”! Met ons Sarah-Lynn maakt Lingua er zonder enige twijfel een topjaar van!
Pieter Fransen - P.R. & Opifex
Pieter Fransen - P.R. & Opifex
‘Vandaag stel ik jullie voor aan Pieter, a.k.a. Pierre. Deze Linguaan met gouden hart is niet alleen een absolute pro in breakdancen en beer pong, als sfeermaker wil je hem er zeker bij voor een grandioos feestjeeeeuh!! Net als het afgelopen jaar zal deze jongeman dit jaar de functie PR op zich nemen. En jawadde dadde wat zal hij dit weer fantastisch doen! Je zou bijna denken dat deze SEW student nooit iets anders gedaan heeft. Toch is dat niet het enige wat deze vriend van Jan en alleman dit jaar zal verwezenlijken, ook neemt hij dit jaar de functie Opifex op zich. Dat onze Pierre over een steengoed karakter beschikt is dus nu wel reeds duidelijk. Twijfel dus niet om met hem eens een babbeltje te slaan, want spijt zal je niet hebben!
Jordan Thijs - Schachtentemmer & P.R.
Jordan Thijs - Schachtentemmer & P.R.
Deze stijlvolle creatieveling gaat dit jaar de schachten van Lingua temmen. Fluitje van een cent voor hem, want één blik in zijn richting en de schachten vallen op hun knieën voor hem neer. Niet alleen door zijn oogverblindende glow, maar ook uit puur respect voor wat Jordan allemaal voor elkaar krijgt. Van ambassadeur voor EF tot editor bij dwars, Jordan kan het allemaal en zet zich er dan nog eens honderd procent in. Daarom twijfelt niemand eraan dat hij een geweldige aanwinst voor Lingua is en dit jaar buitengewoon fantastisch gaat maken. Een fenomenaal innerlijk én uiterlijk. Wat zou je nog meer kunnen wensen?
Aline Debie - Media
Aline Debie - Media
Hoort hoort en zeg het voort! Met veel liefde stel ik u voor aan Aline de Media-wizard! Aline is wat ze noemen een creatief wonderkindje: film, fotografie, theater, accordeon, … ze doet het allemaal. Ooit zal ze dan ook in de voetstappen treden van David Fincher en de wereld veroveren met haar cinematografisch talent, maar voor nu kan je haar steeds terugvinden achter de camera op Lingua-events. Houd dus maar steeds je mooiste glimlach paraat… Aline bestaat voor 80% uit gestructureerde chaos, maar je kan altijd op haar rekenen! Ze is dan ook altijd van de partij, al is het voor een feestje, een praatje of voor een of ander ondoordacht avontuur. Ik weet het, ik weet het … het klinkt misschien allemaal een beetje intimiderend, maar naast dit alles is ze ook een bolletje liefde en een van de beste vrienden die je je kan wensen! What a catch…
Simone Lasure - Media & Financiën
Simone Lasure - Media & Financiën
Opgelet! Want ik sta op het punt om een fantastische dame voor te stellen… De kersverse media & financiën! Ik ben er zeker van dat Simone een grote aanwinst zal zijn voor het Linguapraesidium 2020 – 2021. Is dit illustratortoptalent geen foto’s aan het maken of les aan het geven in Engeland, dan is ze misschien een Koreaanse serie aan het kijken of alweer een nieuwe taal aan het leren. Als je zin hebt om een keertje goed te feesten of in een gezellige babbel is Simone zeker de juiste persoon. Vermeld dan ook zoete aardappeltjes of mac – ‘n- cheese en dat komt helemaal in de sacoche! Opgelet: Doe dit wel voor 2022, want dan vertrekt ze op wereldreis! (Serieus, hoe cool is dat?!)
Elien Heylen - Tutor & Ab-Actis
Elien Heylen - Tutor & Ab-Actis
Enthousiast, een beetje limoncello of amaretto en echt goede muziek? Dan beschrijf je exact ons Elien! Elien is zeker geen beginner in het praesidium leven! Zeker niet! Vorig jaar heeft ze alles uit de kast gehaald om de cultuuractiviteiten op een nog hoger niveau te brengen (geen makkelijke opdracht, dat weten we). Elke activiteit was een knaller van formaat. Indien je Elien een keertje niet vindt, dan is ze waarschijnlijk op een concert of aan de bar! Vraag haar naar een band (met goede muziek) en zij heeft ze live gezien! Dus wees zeker niet bang om eens goed babbeltje te doen met deze geweldige griet! Dit jaar zal ze voor jullie klaar staan als tutor en ab-actis. We hebben er dan ook geen twijfel aan dat ze het ook dit jaar fantastisch zal doen!
Wannes Wille - Sport & Scriptor
Wannes Wille - Sport & Scriptor
Nu heb ik dan de eer om een keigeweldige jongen aan jullie voor te stellen: Wannes, onze gloednieuwe sport en scriptor! Ik kan haast geen woorden vinden voor al zijn goede kwaliteiten, maar laat ik toch een poging wagen. Na een jaar op school in Japan, heeft deze West-Vlaamse jongeman een jaar aan het RITCS gestudeerd. Nu is hij in Antwerpen te vinden, waar hij zich bezig houdt met muziek, films en sport (en lingua, hihi). Kortom: Wannes is super creatief, super sportief en super sympathiek. Mocht je nog niet overtuigd zijn, ga hem dan eens opzoeken voor een vriendelijk potje kaarten of een babbeltje over films, muziek, reizen, filosofie en nog veel meer. Het is in ieder geval een feit dat Wannes bewezen heeft dat hij geknipt is voor deze functies en dat hij een aanwinst is voor Lingua.
Eva Nijborg - Feest & Ontspanning
Eva Nijborg - Feest & Ontspanning
’t Zwien deur de bjèten joagen (vrij vertaald: het wel heel erg naar je zin hebben tijdens een feestelijke aangelegenheid of danspartij). Dat zou wel eens het levensmotto kunnen zijn van deze vrijgevochten West-Vlaamse. Haar ervaring op de bühne als slamdichter en actrice maken haar ronduit een podiumbeest. Maar niet alleen het hout van de scène slijt onder haar voeten, ook tafels en barkrukken blijven niet gespaard van haar duizelingwekkende danschoreografieën. Daarnaast tovert deze knettergekke meid met haar sympathieke vriendelijkheid – nee, het pleonasme is niet overbodig – een lach op ieders gezicht. Beire nice, toch? (Eva’s mentale lexicon, © 2020) Met Eva in je geburen zie je ‘la vie en rose’, letterlijk, want de kleur roze is haar handelsmerk. Kortom: Eva Nijborg is hét tegengif tegen alles wat saai is! If there’s something boring in your neighborhood, who you gonna call? WHATEVA!
Bernice de Groot - Feest
Bernice de Groot - Feest
Deze Hollandse schone staat immer klaar met een brede lach. Voor chocolade kan je haar altijd wakker maken en binnenkort ook voor Lingua ;). Een perfecte dag voor haar is er ene met cocktails en vrienden. Maar zal ik je eens wat vertellen, ’s nachts komt zij pas echt tot leven. Ja dan gaat ze echt wel alles geven. Ontruim de dansvloer maar, want Bernice is daar. Ja dit wordt haar jaar. Ik ben er super hard van overtuigd dat zij haar functie met verve zal vervullen! Ik ken ons Bernice nu al wat en het is een zalig wifey met het hart op de goede plaats. Een echte aanwinst dus voor Lingua. Ik kijk er in ieder geval al naar uit om er volgend jaar met haar een dik feest van te maken!
Aurélie Dumon - Cantor
Aurélie Dumon - Cantor
Stel, je staat in den Aalmoezenier en er is een van de mega zalige cantussen van Lingua aan de gang, wie zal je dan pintjes doen drinken? Awel, Aurélie zal als cantor alles in goeie banen leiden! Als ervaren rot (haar 3de jaar in het praesidium!!) kent ze Lingua vanbinnen en vanbuiten. Na een jaartje vice-praeses kijkt ze ernaar uit om weer helemaal lam te gaan op de cantussen! Geen enkele activiteit wil ze missen, van de meest hoogstaande culturele events tot de dikste Sali-feestjes. Voor een babbeltje kan je ook zeker bij haar terecht! Met Aurélie altijd plezier verzekerd!

Start typing and press Enter to search