Louke Boom - Praeses
Louke Boom - Praeses
HEUJ nen bami! Dit is misschien wel een uitspraak die je onze bompa van het praesidium al hebt horen uitkramen. Onze trotse Limburger zegt ook nooit nee tegen een gezellige avond met wat lekkere pilsemannetjes. Hij staat steeds voor je klaar wanneer je hem nodig hebt, zowel als vriend als voor praesidiumgerelateerde dingen. Als praeses heeft hij dit jaar de club al doen groeien en bloeien. Zijn jonge leeftijd is zeker geen goede representatie zijn bejaard karakter. Ook al is hij slechts 20 jaar oud, toch kan hij genieten van een opera, een glaasje whiskey of een gezellig avondje binnenzitten. Een jaar met deze topper aan het roer, daar heb ik zeker al zin in!
Axel Goos - Vice-Praeses
Axel Goos - Vice-Praeses
Appels en peren (en alle fruitjes daartussen), mag ik jullie voorstellen aan onze fantastische vice-praeses Axel. Deze grote meneer kan je altijd aanspreken om samen iets te gaan drinken. Hij staat altijd klaar voor zijn vrienden en niets is hem te veel. Hoogleraar in de Kempische taalkunde (en ook nog eens student Engels en Duits), bij Axel kan je altijd terecht met al je vragen over wat de Kempen nu eigenlijk precies is. Bovendien is Axel ook een toekomstige leerkracht, dus uitleggen kan hij ook als de beste. Ik kan mij geen plezantere vice voorstellen.
Soetkin De Kock - Quaestor & Feest
Soetkin De Kock - Quaestor & Feest
Laat mij u voorstellen aan Soetkin De Kock. Als waakzame poortwachter van de Linguarekeningen zorgt Soetkin ervoor dat de balans gehouden wordt. Maar denk nu vooral niet dat ze daarom geen feestvarken is. Je kunt ze op alle activiteiten tot in de late uurtjes op de dansvloer vinden met een cola of een mocktail in de hand. Deze nuchtere ziel heeft immers geen nood aan gerstenat om volledig uit de bol te gaan. Vind je haar niet in de menigte, dan hoef je niet lang te zoeken. Ze draagt haar gouden lokken beter dan Rapunzel en haar Dr. Martens doen zelfs Assepoester blozen.

Olivia Schuermans - Cultuur
Olivia Schuermans - Cultuur
Ziehier: Olivia! Deze trotse Antwerpse is een zotte wervelwind van een griet en een vat vol verrassingen. Ze is sportief, ze heeft een talent voor acteren, ze mist geen enkel feestje (echt geen enkel), ze is niet op haar mondje gevallen, maar bovenal, heeft ze een hart van goud. Naast haar grote (misschien beetje gekke) liefde voor K3, volgt cultuur bij haar zeker en vast direct daarna. Maar al te goed, want zij is dit jaar een van onze twee trotse Cultuurs bij Lingua. Als altijd bezige bij en creatieve geest is Olivia zeker een aanwinst voor het praesidium. Met haar belooft het een fantastisch jaar te worden!
Janten Versteele - Cultuur
Janten Versteele - Cultuur
Maak kennis met de enige echte Janten Versteele! Onze Cultuur, Jakke voor de vrienden, is dé perfecte aanwinst voor Lingua. Je hebt hem waarschijnlijk al eens gezien in de Sali (red. café De Salamander), waar hij altijd te vinden is voor een goeie babbel en een sappige Duvel. Of misschien heb je hem wel de pannen van het dak zien spelen (en zingen en dansen) in de musical @ Fundum. Of wie weet ben je deze harde werker wel gewoon tegengekomen in de les. Of misschien ook niet, en dan wordt het na deze introductie dringend tijd om daar verandering in te brengen. Want bovenal is Janten een fantastische vriend die steeds klaarstaat voor iedereen!
Thibaut Deboeure - P.R.
Thibaut Deboeure - P.R.
Ziehier, ziehier Thibaut, de meest recente aanwinst binnen ons team, en wat voor één! Kom je in de problemen terecht, dan ben je bij deze rechtenstudent aan het juiste adres. Al is hij niet groot, zijn hart is dat des te meer. Niemand weet hoe deze jongen zijn stem echt klinkt, want het merendeel van de tijd doet hij komische impressies waarmee hij iedereen verbaast. Zo krijgt hij zichzelf natuurlijk met gemak verkocht aan onze sponsors en is hij dus de perfecte PR. PR-osit hem dus zoveel mogelijk op een cantus of feestje, want met Thibaut op stap gaan, is altijd een feestje.
Katina Lorenz - P.R. & Ontspanning
Katina Lorenz - P.R. & Ontspanning
Deze enthousiaste Linguaan is jullie sowieso niet onbekend! Velen hebben Katina leren kennen tijdens de Verkenningsdagen, waar ze met haar Kazou-ervaring als monitor helemaal in haar nopjes is. Ze is een rots in de branding voor al haar metekindjes en studentjes die hulp nodig hebben. Maar hoe lief deze meid ook is, ze is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken: sponsors windt ze met gemak rond haar vinger. De perfecte persoon dus om de functies PR en Ontspanning te combineren. Aarzel dus zeker niet om deze energieke powervrouw aan te spreken als je haar op de Lingua-evenementen tegen het lijf loopt!
Mick Vanhemel - Feest & Scriptor
Mick Vanhemel - Feest & Scriptor
Hé, hé, hé Mickey! Deze multi-getalenteerde taalfanaat is inmiddels een vaste waarde bij Lingua geworden. We kennen hem ook als ‘Magic Mick’. Voor je het weet haalt hij een muntstuk of pen van achter je oren. Al moet je hem niet vragen om “je vrouw weg te toveren”. Tegenwoordig ligt Micks hart voornamelijk in Parijs, waar je hem in het eerste semester kunt vinden. Niet getreurd, want we ervaren Micks ongelooflijk schrijftalent en taalmopjes nog wekelijks in onze mailbox. Weldra tref je Mick weer op elk feestje in ’t Stad. Zijn Franse lach zal dan opnieuw door de straten zinderen, terwijl hij nog een hap van zijn baguette neemt. Hon, hon, hon!
Sarah Verleye - Feest & Ab-actis
Sarah Verleye - Feest & Ab-actis
Ça raccroche. Ça rappelle. Ça ra-Verleye! Laat ik jullie allen voorstellen aan de immer charmante Sarah Verleye. Aan de zijden van Mick en Soetkin vormt zij het onmisbare West-Vlaamse deel van Lingua's Feest-trio. Als ervaringsdeskundige (want feesten kan ze!) en ab-actis liggen haar talenten zowel in het actieve als het administratieve aspect van het feestgebeuren. Maar het is niet al Lingua wat onder die krullende haardos schuilt. Haar hoofd zit ook boordevol van kennis over film en theater. Zelfs als je even genoeg hebt van feest en de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, kan je bij Sarah nog altijd terecht voor een gesprek over koetjes en katjes op het eerstvolgende drinkgelag.
Amber Coenen - Media & Financiën
Amber Coenen - Media & Financiën
Getalenteerd, stressbestendig, altijd vriendelijk en vooral… Limburgs! Beter gaat het echt niet worden dit jaar! Amber is binnen het praesidium eigenlijk altijd een rots in de branding. Moet er snel iets gebeuren, heb je iets nodig of heb je gewoon behoefte aan een goed gesprek dan zal Amber altijd tijd vrij maken. Aan inzet, toewijding en professionaliteit is er ook geen gebrek als het op haar functies aankomt. Amber weet altijd wat er moet gebeuren en weet het hoofd koel te houden in moeilijke situaties. Een fantastisch persoon dus, met de juiste dosis humor en nuchterheid, die je zeker op een feestje eens moet aanspreken voor een tof gesprek!
Jordan Thijs - Media & Sport
Jordan Thijs - Media & Sport
Met veel plezier stel ik jullie voor aan onze Limburgse mediagoochelaar Jordan Thijs. Hij tovert in een mum van tijd de mooiste foto’s, banners en memes tevoorschijn. En elk cocktailfeestje blaast hij je omver met zijn GEWELDIGE kostuums. And don’t worry because this Lady Gaga fan knows how to party! Ooit nood aan een woord- of ‘that’s what she said’-mopje, Jordan is the man! Dit jaar zal hij ook als sport ons naar de overwinning leiden, iedereen aanmoedigen en zelfs een balletje mee schoppen. Hij is niet alleen een toffe vriend maar ook gewoon een vriendelijke, getalenteerde jongen.
Eva Höelsgens - Schachtentemmer & Reis
Eva Höelsgens - Schachtentemmer & Reis
Ons Eva is een immer indrukwekkende vrouw. Ze blijft je telkens verbazen met haar zalige persoonlijkheid. Het is een schatje van een patatje! Met haar stem van goud betovert ze je en met haar hart van goud palmt ze je helemaal in. Ze is goedlachs, enthousiast en altijd klaar voor een feestje! Ook kan je altijd bij haar terecht voor een goede babbel, en zeker als het over Marlene Dietrich gaat. Al mag je haar absoluut niet onderschatten als schachtentemmer, ze is een echte vurige vrouw! En met haar als gids in Berlijn (red., bestemming van onze reis dit jaar), kan er onmogelijk een saai moment zijn. Kortom, met Eva zal je je nooit vervelen!
Liesbeth Melis - Tutor & Opifex
Liesbeth Melis - Tutor & Opifex
Ontmoet onze tutor en opifex: Liesbeth! Liesbeth is een echte knaller in het Linguapraesidium. Deze meid deinst voor niets of niemand terug. Elke uitdaging die je haar geeft, grijpt ze aan, want ze barst van het talent. Haar geweldige lach kan je van ver horen, want ze is dan ook een van de vrolijkste mensen die je ooit zal tegenkomen. Zin in een feestje? Liesbeth staat klaar om samen de pannen van het dak te dansen! Wat extra energie nodig in je leven? Liesbeth heeft energie voor tien! Kortom: kom je haar ergens tegen? Stap naar haar toe voor een toffe babbel, daar ga je geen spijt van krijgen.
Elissa Wuyts - Cantor
Elissa Wuyts - Cantor
Ziehier onze geweldige cantor Elissa. Ze was vorig jaar onze geweldige praeses en heeft dat super gedaan! Wat doet ze nog super? Cantussen voorzitten natuurlijk. Elissa heeft geen microfoon nodig om de coronae toe te spreken. Maar dat zijn niet alleen haar sterkste punten. Met deze charmante dame ben je zeker van een geweldige avond of dat nu in een restaurant is, op een feestje of gewoon in de trein. Humor en sfeer zitten er altijd in. Elissa is iemand die altijd klaar staat om anderen te helpen en goede raad te geven. Ze is echt een schat met wie je de beste momenten van je leven beleeft!

Start typing and press Enter to search