Amber Coenen - Praeses
Amber Coenen - Praeses
Mooi e
Amber, Ambeerke voor de kenners, heeft dit jaar de eer om onze fantastische praeses te zijn. Als snelle Limburger uit Hasselt kan ze als de beste instructies geven om alles van een leien dakje te laten lopen. Deze T&L’er die toevallig geen teksten kan typen (noch fietsen op een Hollandse fiets) staat steeds klaar voor wie haar nodig heeft. Ze houdt van musicals, fotografie en warme balisto’s. Als ginger steekt ze extra veel tijd in hair en skincare dus als je op reis zonnecrème nodig hebt of je haar wilt laten krullen, kan je gezellig bij Ambeerke aankloppen. Tekstje out, Redbull in!
Soetkin De Kock - Vice-Praeses
Soetkin De Kock - Vice-Praeses
Ik introduceer jullie zeer graag deze topper van formaat die dit jaar de rechterhand van Amber is. Met intussen haar derde jaar binnen het praesidium is ze een echte vaste waarde binnen Lingua. Met haar down-to-earthmentaliteit houdt ze altijd het hoofd koel in stressvolle situaties. En al moet je haar niet vragen om te beslissen waar je gaat eten, des te beter kan ze beslissingen maken als het er toe doet. Ook kan ze als de beste het feestje gaande houden wanneer de vermoeidheid bij anderen toeslaat. Met Soetkin heb je nooit een saai moment en het kunnen ontcijferen van haar berichten is soms Indiana Jones-waardig.
Katina Lorenz - Quaestor & Tutor
Katina Lorenz - Quaestor & Tutor
Katrien? Katarina? Karina? MIS! 't Is Katina en zoals haar vind je er geen twee! Deze loyale golden retriever valt te herkennen aan haar creativiteit, empathie en opgewektheid. Waar je ook gaat, er is altijd sfeer met Katina erbij! Maar genoeg is genoeg natuurlijk. Met een grote portie verantwoordelijkheidszin en punctualiteit is ze de ideale Quaestor! Ook het welzijn van anderen draagt ze hoog in het vaandel, daarmee is de rol van Tutor haar op het lijf geschreven. Er is echter één grote valkuil... Ze durft wel eens de lucht uit je longen te persen, zorg er dus voor dat je knuffelbestendig bent 😉 .

Jules Vervoort - Cultuur & Financiën
Jules Vervoort - Cultuur & Financiën
Met groot applaus stel ik jullie voor aan Jules! Deze trotse Limburger is een geëngageerde en harde werker. Zo vervult hij niet één, maar twee functies. Hij is verantwoordelijk en kan goed met centjes om – althans dat hopen we 😉 –, waardoor hij met veel trots onze Financiën is. Daarnaast is hij door zijn 10 jaar Woordkunst-Drama aan het conservatorium en zijn verregaande kennis in films de ideale man voor Cultuur. Maar bij zijn functies houdt het niet op. Als er nog iets gedaan moet worden, staat deze relaxte kikker steeds paraat. Wat moet ik nog meer zeggen? Jules is een fantastische aanwinst voor het praesidium!
Olivia Schuermans - Cultuur & Sport
Olivia Schuermans - Cultuur & Sport
J'aimerais vous présenter Olivia. Het eerste semester helpt ze het praesidium vanuit Parijs, wat niet altijd gemakkelijk is. Maar wat ze doet, doet ze met een ongeëvenaarde toewijding en perfectie, of het nu gaat om haar passie voor Frans, haar liefde voor theater, of haar sportieve inzet op het hockeyveld. Ze is niet voor niets de Sport en Cultuur van Lingua. Olivia maakt snel nieuwe vrienden dankzij haar uiterst sociale karakter. Als je haar leert kennen, zal je merken dat ze zeer zorgzaam is voor alles en iedereen. Zoals K3 het zou verwoorden: haar liefde is een waterval.
Quinten Knippenberg- Cultuur
Quinten Knippenberg - Cultuur
Jawel, de Quinten! Een echt podiumbeest, met een peperkoeken hartje. Zit je in nesten, kan je hem dag of nacht bellen. Heb je met hem afgesproken, zal hij altijd (een paar minuten te laat) komen opdagen. Quinten schittert als loyale vriend, maar ook als podiumkunstenaar en flamboyante presentator. Hij lijkt wel in de wieg gelegd om Cultuur van Lingua te worden. De legende is dat hij reeds zijn halve leven op de planken doorbracht. Zo volgde hij onder meer de opleiding musical en schitterde hij in de musical 40-45. Vind je hem niet op de bühne? Dan zal hij vast en zeker op een feestje de show aan het stelen zijn.
Janten Versteele - P.R.
Janten Versteele - P.R.
Het is me een waar genoegen u Janten voor te stellen. Na vorig jaar bergen te verzetten in zijn functie als cultuur, staat hij dit jaar in voor de PR. Daarbij is deze Maneblusser (inwoner van Mechelen) ook voorzitter van de Cultuurraad van de UA. Naast cultuur houdt hij zeker ook van een avondje uit of op café. Ga zeker eens met hem een pintje drinken, en je zal snel merken wat voor een buitengewoon warm en charismatisch persoon hij is. Als geboren entertainer brengt hij altijd massa’s sfeer met zich mee. Kortom, een onmisbare vriend en toeverlaat!
Jakob Van Elsen - P.R.
Jakob Van Elsen - P.R.
Aanschouw onze prominente PR, Jakob. Als een echte zakenman is hij in de rol van Public Relations gestapt, en hij doet het verdomd goed. Met zijn charmante glimlach en vlotte babbel is het voor vele sponsors onmogelijk om nee te zeggen. In het eerste semester ga je hem hier niet veel zien, aangezien hij op Erasmus in Berlijn zit. Maar vanaf februari zul je hem en zijn goei gevoel voor humor wel eens tegenkomen op zijn fietstochten van Hove naar hier en terug. Naast het praesidium zit hij ook als leider in de jeugdbeweging JAanimo. Hij is dus een grote aanwinst voor Lingua, en een gewaardeerd lid van ons Praesidium.
Mauro Dockx - Schachtentemmer & Feest
Mauro Dockx - Schachtentemmer & Feest
Mauro is een kompaan en een strijder. Hij is het soort persoon waar je huizen op kunt bouwen en handig voor ons weet hij ook hoe je een feestje moet bouwen. Als hij niet te vinden is in een brouwerij dan brengt hij er sowieso wel leven in, is het niet bij hem in de jeugdbeweging, dan is het wel in café De Prof. Mauro is een rots in de branding, met zijn groot hart en zijn nog grotere glimlach en joie du vivre staat hij altijd klaar voor zijn geliefde praesidium en iedereen die hem nodig heeft. Zowel als Feest en als Schachtentemmer en daarbuiten neemt hij zijn passies serieus en het leven iets minder. Deze prachtige jongeman is een plezier in de omgang en zal er altijd voor je zijn! Schol!
Bernt Sales Segarra - Feest & Scriptor
Bernt Sales Segarra - Feest & Scriptor
Ik stel jullie graag voor aan Bernt, deze enthousiasteling geniet met volle teugen van elk moment. Dat komt zeker van pas op alle feestjes. Hij is uiterst vriendelijk en je kan altijd bij hem terecht. Ook als je eens goed wilt lachen, ben je bij hem aan het juiste adres. Misschien zullen we later nog wel van hem horen, want met zijn passie voor poëzie kan hij wel eens een grootse dichter worden. Hij ging op Erasmus en liet achter … het praesidium. Maar geen paniek, in het tweede semester is hij weer van de partij. Hij had ons waarschijnlijk graag meegenomen, jammer genoeg mocht er maar 23 kg in zijn koffer.
Stiene Daems - Feest & Opifex
Stiene Daems - Feest & Opifex
Hier hebben we Stiene: het feestbeest van Lingua! Deze leuke meid kan je vaak tegenkomen op feestjes met een kriek in de hand. Van feestjes gesproken, ze zal met haar creatieve gaven de mooiste versieringen tevoorschijn toveren op onze leukste parties. Aldus, de perfecte persoon voor de functie Feest! Maar dat is niet alles, ze is ook onze lieflijke Opifex die er altijd voor zal zorgen dat onze kelder er op en top uitziet. Maar buiten uitgaan en haar tijd in de kelder spenderen, blijft ze sportief door haar volleybaltrainingen, een troef om niet buiten adem te geraken bij het reorganiseren van onze schappen! Ze is een absolute topper in ons praesidium!
Anne-Marie Dimitrov - Media & Ontspanning
Anne-Marie Dimitrov - Media & Ontspanning
Mag ik jullie voorstellen aan onze geweldige Media & Ontspanning, Anne-Marie! Deze vrolijke dame zal zich altijd inzetten voor de dingen die ze graag doet. Met dit enthousiasme organiseert ze de leukste activiteiten. Ze heeft zelfs een filmclub opgericht! Ze is heel creatief en dat is te zien aan haar mooie postjes online. Bovendien kan je dit talent ook merken aan haar leuke kledingstijl die ze perfect kan laten matchen met haar make-up! Naast haar functies is ze ook een fantastisch persoon om mee te praten, lachen en leuke herinneringen mee te beleven. Ik ben blij dat ik veel met deze topper mag samenwerken!
Bauke Lauwers - Media
Bauke Lauwers - Media
Maak kennis met Bauke, de sprankelende aanwinst in ons praesidium! Met een passie voor volleybal en een stralende glimlach die de zon doet verbleken, brengt ze altijd positieve energie met zich mee. Bauke is niet alleen een volleybalfanaat, maar ook een toegewijde vriendin. Haar spontaniteit is aanstekelijk, en ze staat altijd klaar om anderen te helpen en steunen. Naast dit, is ze in de wereld van media ook niet onbekend en doet ze heel goed haar werk. Samenwerken, genoeg creativiteit en veel enthousiasme… Ze heeft en kan het allemaal! Verwacht inspiratie, vriendschap, en een flinke dosis positieve vibes met Bauke aan boord.
Eva Höelsgens - Reis & Ab Actis
Eva Höelsgens - Reis & Ab Actis
Ziehier Eva, onze Reis en Ab Actis dit jaar. Aangezien de reis vorig jaar superduper megaleuk was, heb ik er het volste vertrouwen in dat het dit jaar minstens even goed zal zijn! Daarnaast is Eva ook een hele joviale vrouw die je altijd oppept met haar immer vrolijke persoonlijkheid. Dus als je babbel nodig hebt of een rant over Marlene Dietrich, is Eva hiervoor de ideale persoon! Daarbovenop kan Eva prachtig zingen. Zo zong ze vorig jaar tijdens de musical '@ Fundum' superduper mooi (deze is nog te bekijken op Youtube 😉 ). Kortom met Eva in het Praesidium, is Lingua een pareltje rijker!
Axel Goos - Peter
Axel Goos - Peter
Ik stel u graag voor aan onze Peter Axel. Deze adonis heeft al twee jaar ervaring in het praesidium. Eerst als PR dat hij geweldig heeft gedaan en later als vice-praeses waar hij de praeses niet beter had kunnen helpen. Buiten hard werken kan deze jongen pintjes en Duveltjes verzetten als geen ander. Zijn Kempische accent en droge humor zijn een waar genot om mee te maken.
Louke Boom - Cantor
Louke Boom - Cantor
Met veel trots mag ik jullie voorstellen aan onze uitmuntende cantor Louke. Deze Limburgse teddybeer kan een cantus voorzitten als geen ander. Hou je van de nummers Wild Rover & Lob der Edlen Musika, dan is Louke your guy. Met zijn melodieuze stem bekoort hij altijd alle cantuszalen. Daar buiten kan je hem ook treffen op een of andere quiz of in een opera. Na een spetterend jaar als Praeses zijn wij heel blij dat hij ons nog 1 jaartje zal vergezellen. Want het Lingua praesidium van 2023 - 2024 is niet compleet zonder Louke.

Start typing and press Enter to search